Mert Efendi bir kere yaptığı kaçamak sonrasında Mantı'nın müptelası oldu. Aslında çocuklara hamur işi yedirmekten yana olmasam da bir kerelik kaçamak bana çok masum geldi. Fakat Mert'in zaman zaman tutan mantı krizleri hem pratik hemde daha sağlıklı bir çözüm bulmak için Mantı'nın amcasıyla tanıştık...
Karşınızda Mantı'nın amcası. Çok kolay olduğu için evinizdeki malzemeler ile hemen yapıp bu eşsiz lezzeti sizde tadabilirsiniz.
Malzemelerimiz şu şekilde;
Yufka ( 2-3 yaprak)
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
Kıymayı ince ince doğradığınız soğan, tuz , karabiber ve yenibahar ile iyice yoğurun.
Bir adet yuvarlak yufkayı tezgahınızın üzerine serdikten sonra kıymayı gelişi güzel serpin. Daha sonra yufkayı rulo halinde sarın ve 2 parmak kalınlığında parçalara ayırın. Aynı işlemleri diğer yufka yaprakları için de yaptıktan sonra fırın tepsinizin çok ama çok az yağlayın. Fırça yardımı ile yağladığınız tepsinin üzerine kestiğiniz parçaları diklemesine koyun ve 180 derecede 40 dk pişirin. Fırınınızın özellikleri farklıyla yufkalar kıtırlaşana kadar pişirin diyelim.
İtiraf edin. İsminde Mantı adı geçen bir yemek tarifinin bu kadar kolay olabileceğini zannetmiyordunuz. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve pul biber döküp yiyince herkes bu yemeğin müptelası olacak :)
Unutmadan söyleyelim, yufka parçalarınızı tepsiye dizdikten sonra buzluğa atıp daha sonra habersiz gelen misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder