Dört Çocuk İki Anne Hayat Nasıl Olacak?

20 Ocak 2014 Pazartesi

Bu Seferde Anne Eli Değmiş Et Suyu

Anne eli değmiş tavuk suyundan sonra sıra et suyuna geldi.








Biz evde yemeklerimizi yaparken kullandığımız malzemelerin çocuklarımız için faydalı katkı maddesi olmayan ürünler olmasına dikkat ettiğimiz için et suyunu da evde yapıyoruz. Pilav, çorba çeşitleri ve sebze yemeklerine özellikle ufak bir parça et suyu kullandığımızda tabiri caizse yemeğin kaderi değişiyor J
Tarife geçmeden önce doktorumun et suyu ve tavuk suyu hakkında söylediklerini dile getirmek istiyorum. Et ve tavuk suyunun faydalı olduğunu desteklemekle beraber genellikle haşlama usulü elde edilen bu sosların etin ve tavuğun yağını oldukça fazla içermesi sebebiyle yemeklerde aşırı kullanımının çocuklara faydasından çok zararının olduğunu belirtti. Bunu göz önünde bulundurarak ben de artık yemeklerimde en fazla bir buz kalıbı kadar et suyu veya tavuk suyu kullanmaktayım.

Şimdi gelelim malzemelerimize:
1 kg dana kemiği
Yarım kilo kemiksiz kuzu incik
2 adet büyük soğan
2 adet büyük boy kereviz  ve kereviz sapı
2 adet havuç
Yarım demet maydanoz
Tane karabiber
4 adet defne yaprağı
Taze kekik

1 kg dana kemiği, kereviz, soğan ve havuç ile fırınlıyoruz. Yaklaşık 1-1,5 saat fırında malzemeler iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra derin bir tencereye fırınladığımız malzemeler ile birlikte kuzu incik koyup üzerine 3-4 litre su ekliyoruz. Aynı zamanda bir tülbentin içine kereviz sap, karabiber, defne yaprağı ve maydanozu ekleyip bohça haline getirip tencerenin içine atıyoruz. Yaklaşık 1 saat sonra taze kekik dallarını hoş bir aroma bırakması için kaynayan suyun içinde gezdiriyoruz. Daha sonra pürüzsüz bir sos elde etmek için sık delikli bir süzgeç yardımı ile süzüyoruz. Et suyunuzu bu kalıplarına koyarak muhafaza ederseniz sizin için kullanımı daha kolay olur. Bu arada haşlamış olduğunuz incik parçalarını güzel bir pilav üzerine didikleyerek çocuğunuza yedirebilirsiniz. Pirinç yerine bulgur pilavı tercih ederseniz daha sağlıklı olur.

Şimdiden afiyet olsun J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder